Saturday, May 19, 2007

Kmis 'm

Kmis 'm,.... (snif)..
Hij ligt bij Feedback,.... de situatie is stabiel, maar wat er precies is, is nog niet duidelijk!! En of er blijvende schade is weet niemand!!
Er is iets mis in de electronica, maar what, no-one knows...!!
In deze gevallen is er ook geen sprake van een bezoekersregeling of zo. Je wordt zomaar uit elkaar gehaald en het is maar afwachten wanneer je elkaar weer ziet of hoort.
Ik ga maar uit van het beste en hoop dat ie volgend weekend weer thuis is. Ik kijk uit naar de tijd dat we weer kunnen spelen en muziek maken.

Home aint home without my Pace-Bass,....!!

Sunday, May 13, 2007

Bas-A-Beck in bloei


Ondanks dat het weer weer ff tegenzit staat mijn Bas-A-Beck volledig in bloei!!!!
Ik hoor ook dat ie beter klinkt!! Het weer heeft de stemming van West-Haags-Erotisch, omgestemd naar West-Haags-licht exotisch....!!!! Ik voel de "lounge-feelings" al op komen,.... chill man....relax,....!!!!

Monday, May 7, 2007

Acoustic Brew in het Kruikje

We hebben ons 3e optreden met Acoustic Brew er weer op zitten. Er speelden 5 akoestische acts in het welbekende Kruikje!! Wij mochten als één-na-laatste spelen. Dan heb je dus al drie gaafe acts gezien en dan moet jij (=AB) je waar gaan maken. Met Coverage speel ik al zo lang dat er echt geen zweetdruppeltje van zenuwen bij zit. Al het zweet is van inzet en uit je dak gaan!! Met Acoustic Brew begint dat zelfde gevoel langzaam te komen. Maar het zelfverzekerde gevoel moet nog groeien. We maken nog wel wat foutjes, die juist in een drie-mens-band extra goed te horen zijn. Ook is het meezingen voor Ruud en mij nieuw. Het gaat wel goed, maar nog te onzeker en dat kan je niet oefenen,..dat leer je alleen door heel veel op te treden. En dat zijn we de komende tijd ook echt van plan.

Het stress-gehalte zondag werd nog even onverwacht naar de top gedreven. Ik wilde 's-ochtends nog even wat loopjes doornemen, toen mijn geliefde Dean opeens onwijs begon te kraken!! Ik snel een andere versterker geprobeerd, zonder resultaat. Daarna snoertjes en batterijen gecontroleerd. Alles was goed, maar hij kraakte en stoorde als een gek!!! Uiteindelijk mijn muzikaal en technisch toeverlaat Ruud gebeld.
Het probleem was met een schoevendraaier, wat ducktape, en wat tissues tijdelijk verholpen (Ruud's ways are beyond imagination). Deze week gaat de Dean ter reparatie terug naar Feedback. Hopelijk is ie weer snel terug.

Het optreden in het Kruikje ging op zich goed. We hebben goeie reacties gehad van het publiek en van de andere muzikanten. Het is altijd wel goed om wel kritisch op jezelf (en je bandleden) te zijn. Hoe heerlijk ik ook de goede kritieken vind, ik vraag altijd wel om me heen "zijn er ook nog negatieve kritieken...!! Het is leuk complimenten te krijgen, maar als er iets niet klinkt hebben we er niets aan als we de hemel in geprezen worden. Als er iets niet klinkt, wil ik dat juist graag horen!!

Dus, na drie optredens, zijn we vooral kritisch op elkaar!! We weten dat we nog moeten groeien, maar dat er uiteindelijk iets heel moois van gaat komen is duidelijk!! Wij zijn verlopig nog niet klaar met Acoustic Brew!!!!!