Friday, June 1, 2007

Pinkpop 2007


Het was één groot feest. Zoveel te gekke bands op één dag.
Henri, Mike, Nick en ik waren er helemaal klaar voor!!!
Wat we hebben gezien en gehoord?? We begonnen bij het hoofd-podium met de Fratellis; wat mij betreft is het over-over-bekende tadada tadada tadadadadada,..enz (ook wel Chelsea Dagger genaamd) een beetje mega-doodgedraaid. Maar ze hebben zowaar nog meer leuke nummers! Een echte feel-good-feestband. Ook kwamen we hier Jasper (geluidsbandlid van Coverage) en Mariska tegen. Daarna met z'n allen snel naar het 3FM podium voor 30 seconds to mars. Een waanzinnig goeie band met een waanzinnig klote naam! Kbedoel; wie noemt z'n band nou 30 seconds from Mars???,....ja dat doet 30 seconds to Mars natuurlijk,...ik snap 't..!!
Waarschijnlijk lag het aan het feit dat we helemaal schuin-achteraan stonden, maar het klonk echt verschrikkelijk bagger!! Ook was de zanger een beetje de weg kwijt (teveel paddo's??). Hij zei dat ie tijdens hun tour met Linkin Park in Stokholm verliefd was geworden op onze stad!!???? We hadden weinig zin in het geouwehoer van deze man en besloten een rondje langs de vele kraampjes te lopen. Het moet wel gezegt dat ik achteraf opnames van 30 seconds to Mars heb gezien op YouTube die onwijs goed waren. Damn,...hebben we misschien toch op de verkeerde plek gestaan!!

Even een rondje over het veld, patatje onderweg, biertje, redbull en we waren weer bij het 3FM podium voor Stone Sour. In deze band zitten leden van de band Slipknot.
Slipknot is, zover ik ze ken (niet echt my piece of cake), een hele heftige band die zich graag verkleden. Mocht je je hierbij geen voorstelling kunnen maken,...ff googlen naar Slipknot. Maar gelukkig vonden een aantal leden van Slipknot het wel leuk om een 2e bandje te begnnen. Gelukkig voor ons, want Stone Sour is vet cool!!!
Nog nooit heb ik iemand zo vaak "fuck" en "fucking" horen zeggen als Corey Todd Taylor, de zanger en frontman van Stone Sour. Maar van mij maggie!!! Als hij maar met Stone Sour muziek blijft maken!!!
Daarna was het min of meer "verplicht" naar de Artic Monkeys kijken en luisteren. Liever hadden we Korn gezien maar qua podiumindeling en veldvulling van Pinkpop-bezoekers besloten we bijtijds een strategisch plekje bij het hoofdpodium te krijgen zodat we klaar stonden voor "onze main act" LINKIN PARK!!! Korn speelde op het 3FM podium, maar als we daar zouden gaan kijken (tijdens de Artic Monkeys) zou een mooi plekkie bij LP al ruimschoots bezet zijn.
Tijden de Artic Monkeys begonnen onze voeten en benen te klagen. Alles deed auw en niets voelde goed!!! Het was te druk om ff wat drank te gaan halen. Tijdens de pauze had ik al ruim 20 minuten in de rij gestaan bij de biertent. Toen ik na die tijd nog geen stap dichter bij de bar was gekomen besloot ik het op te geven en gingen we met een droge strot Linkin Park tegemoet!!

Maar het was de moeite waard!! Wat een band,...wat een show,....!! Een perfecte mix van heavey rock/rap songs, oudere hits afgewisseld met het nieuwe materiaal van de laatste CD Minutes to Midnight. Een perfecte show die veel indruk achter liet. Vooral het nummer "The Little Things Give You Away" liet bij mij een heavey feeling achter. Het is een soort klaaglied, richting Bush en z'n mannen, die ze hebben geschreven na een bezoek aan Louisianna. Over dat de "Bush-administration" nog steeds veel te weinig doet aan hulp bij de opbouw van deze staat. Maar wel miljarden reserveert voor het beeindigen van de Golfoorlog!!! }-(

Evanescence wilde we eigenlijk ook nog zien, maar die hebben maar gelaten voor wat het was. Als een soort eerbetoon aan onze zere voeten die ons de hele dag al hadden rond gewandeld.
Of we volgend jaar eer gaan ligt helemaal aan de programmering. Dit jaar had organisator Jan Smeets wel een heel erg goed programma in elkaar gedraaid waar je gewoon niet onderuit kon!!
Verlopig kunnen we via YouTube en 3voor12 nog flink na genieten!!