Wednesday, February 28, 2007

R.C. Henry













Okay,...ik mag vrijuit spreken van mijn "nieuwe
werkgever".... ;-)

Een good ol' friend heeft mij gevraagd mee te spelen op zijn nieuwe CD.
R.C. Henry is poëet, schrijver én muzikant,....
Hij speelt voornamelijk dobro en banjo en heeft een voorliefde voor boeken van Bukowski en muziek van Tom Waits!!

Wij hebben ooit samen ons eerste Tom Waits concert gezien in Ahoy. Years back!! En alleen al dat schept een band,...buiten het feit dat ik ook talloze bands samen met hem heb opgericht en weer afgebrand!!! ;-)

R.C. Henry is nu a man with a mission; en zijn missie is het verspreiden van zijn muziek en gedichten. Ik ben er trots op dat hij mij heeft gevraagd om met mijn Pace Bass een aantal van zijn nummers vorm te geven.

By the way,... de CD gaat "Sidewinder" heten. Zodra ie uit is zal ik er hier uiteraard uitgebreid verslag van doen.

Een stukje R. C. Henry at http://www.youtube.com/watch?v=TJ-hU7Kxtw4

Tuesday, February 27, 2007

Nieuwe uitdagingen


Over uitdagingen gesproken,...zo speel je in een pop/rockband, zo speel je ook acoustisch.... en zo duik je in een project waar ik veel goeie gevoelens over heb. Ik hou de spanning er nog ff in,... !! Het wordt een drukke tijd,...maar wel vol met kikkuh muziek!! Binnenkort meer,......


Sunday, February 18, 2007

Moeilijke keuzes








Soms moet je keuzes maken. En da's niet altijd even makkelijk,....
Koop een goeie Malt whiskey en bepaal of ie lekker smaakt. ...Lekker??
Maar is die andere dan misschien niet toch iets lekkerder....?? Ja, hallo,...je koopt niet zo maar 5 of 6 malts om te proefen....!!
Hoe kun je dan toch het verschil proeven?? Easy, je koopt zo'n setje met 5 of 6 kleine flesjes,...allemaal verschillende malts, en je kan je eigen proeferij beginnen,....!!

Helaas is dat met bassnaren anders.....
Een beetje bassnaarsetje kost rond de 40/50 euro (ruim 10 euro per snaar!!). Dus ff experimenteren doe je niet zo gauw. Wat doe je dan?? Je gaat af op wat je favoriete bassisten gebruiken in de hoop dat zij het wel zullen weten...!!
Ik heb in de 27 jaar dat ik bas speel al heel wat snaren versleten. Maar erg veel variatie was er eigenlijk nooit. In het begin meestal GHS, omdat dat een beetje allround rock 'n roll snaar was die veel bassisten gebruikten.

Tot de tijd dat ik in "Bassplayer",een Amerikaans magazine voor bassisten, een advertentie zag van "DR" snaren,....so what the *** is DR??? Nou,..DR is de snaar waar o.a."Bass-God" Marcus Miller tegenwoordig op speelt,...!!!

Ik de volgende dag naar Rockpalace om me een setje DR's aan te schaffen. En inderdaad,...je wordt door deze snaren op je bas te plaatsen geen Marcus Miller-clone, dat zou TE makkelijk zijn, maar fokerdefok (oftewel plopperdeplop, zoals een bekende kabouter zou zeggen), ze klinken wel geweldig!!!!

Dus je denkt,..ik heb mijn snaar gevonden!!!!! Jarenlang DR's gebruikt. Totdat Ruud (my musical-bloodbrother) komt met een setje "Elixer bass strings". Maar die klinken lekker. Anders dan de DR, maar wel heel lekker.

Tot m'n schaamte moet ik bekenen dat ik ruim een jaar op dat setje Elixer snaren heb gespeeld. Gewoon omdat ze lekker bleven klinken. En toen opeens waren ze echt op! Van de ene oefenavond op de andere klonken ze als slap elastiek!!

Toen toch maar weer DR gekocht omdat Rockpalace geen Elixer op voorraad had. En ja,...het klinkt weer als vanouds,....lekker!!!

Ik ben dus nog niets opgeschoten,... ik weet nog steeds niet wat nou echt "mijn" snaar is.
En dan te bedenken dat ik binnenkort de snaren voor mijn Dean Pace Upright moet gaan vervangen.....!!

Wednesday, February 14, 2007

Acoustic Brew in Jeans

Vanavond speel ik met Acoustic Brew in Café Jeans. Een perfecte locatie voor een band als AB.
In Acoustic Brew speel ik met mijn broer Ruud (gitaar) en m'n eigen vrouwtje Coby (zang).
We spelen zoals de naam al doet vermoeden acoustisch. Nummers van bijv. Ilse DeLange, Heart en Susanne Vega. Dus vanavond geen gegil, beukende bas of jankgitaar. Vandaag is het Valentijnsdag en vanavond is dus iedereen weer in love!!

Hier issie weer,....

Ik ben een tijdje weg geweest from cyberspace,....!! Maar ik ben er weer!!!
Ik wil hier mijn belevenissen dumpen die ik als bassist mee maak.
En met een drukke tijd voor me, veel optredens, een nieuwe gitarist voor Coverage en een nieuwe band; Acoustic Brew, heb ik denk ik genoeg gesprekstof!!! En natuurlijk tonnen foto's en filmpjes!!!
Dit wordt (hoop ik) leuk!!!!