Thursday, September 27, 2007

Orschiband

Dit weekend wordt het onrustig in de Ardennen. De familie van Oorschot heeft een landhuisje gehuurd en daar gaan we ons een weekend lang vermaken. En in onze familie houd dat in; lekker eten, lekker drinken, lol maken, 's-nachts met een glas whiskey in de hand een vuur stoken om stukken vlees, worstjes en/of marshmellows te roosteren (2 jaar terug ging er zelfs een wokpan met, in whiskey geflambeerde, bami boven het vuur), gezellig spelletjes doen en vooral ook muziek maken. Binnen ons "kluppie" hebben we ook een bandje opgericht: De Orschiband (niet te verwarren met de Jostiband, hoewel sommige leden in zo'n weekend wel rijp zijn om over te stappen naar de Jostiband). Op dit moment bestaat de band uit 1 mondharmonica, 1 bas, 1 banjo/luit/gitaar, 3 akoestische gitaren en een zangeres (de mannen blèren wel mee). Ook staan er nieuwe aanwinsten aan te komen (nog 2 gitaren en eenmaal toetsen). Met vlagen klinkt het nog best goed ook, maar vooral de gezelligheid staat bovenaan.
Dus mocht je dit weekend in de Ardennen een feestje hebben, de Orschiband is in te huren.

Saturday, September 22, 2007

Mooie spreuk gelezen op internet

"Bassisten hebben gewoon minder snaren nodig om hun punt te maken.....!!"

Pedaaltje


Kmocht nog voor m'n verjaardag een nieuw speeltje kopen. En dat is de Digitech BP80 geworden.
Ik liep al een tijdje er tegenaan te hikken dat ik weinig kon varieeren met mijn geluid. Zeker met het verschil tussen "gewoon" spelen en "slappen" vergt nogal eens flink wat draaien aan je versterkerinstellingen. Met dit pedaaltje (heet eigenlijk een "multieffectprocessor") kun je allerlei instellingen aanpassen. Er zitten verschillende effecten in, zoals chorus, delay, compressor, limiter, noisegate. Ook zitten er verschillende soorten versterkers in. Zo speel ik op mijn Peavey versterker eigenlijk opeens op een Ampeg of Trace Elliot versterker. En het pedaaltje heeft een ingebouwde equalizer en een drummachine. Er zitten 40 "voorgebakken" instellingen in en 40 die je zelf kan samenstellen en opslaan. Zeker in combinatie met mijn Ibanez en mijn Dean Pacebass is dit erg handig. Een mooie chorusinstelling voor mijn Dean klinkt heel anders op mijn Ibanez. Nu kan ik bijv. 20 presets maken voor mijn Dean en 20 voor mijn Ibanez. Ik heb nu een hele mooie Jaco Pastorius-achtige chorus voor mijn Dean ingesteld op preset 1 en een vet compressgeluid op preset 2. Nu nog die andere 38 instellen.

Thursday, September 6, 2007

Luciano Pavarotti


"Penso che una vita per la musica sia una vita spesa bene ed è a questo che mi sono dedicato." Luciano Pavarotti. (In het Nederlands: "Ik denk dat een leven in de muziek een prachtig besteed leven is en dit is waaraan ik mijzelf heb gewijd."

nog mooier is zijn uitspraak;

"Ik heb alles gehad in mijn leven, echt alles. En als alles van me wordt afgenomen, sta ik quitte met God".


maar nog mooier is het te luisteren naar deze man. Ik heb al jaren twee opera zangers die me echt tot tranen kunnen zingen. Luciano Pavarotti en Andrea Borcelli.

Pavarotti is nog gedraaid tijdens de crematie van mijn lieve schoonmoeder Riet. Een duet met Eric Clapton; Holy Mother. Het nummer wordt thuis nog vaak gedraaid en brengt goede herineringen (en wordt uit volle borst meegezongen).

Ik maak wel vaker links naar Miles Davis; een muzikaal genie die muzikale stromingen samen bracht. Heel misschien in mindere mate, maar dan toch nog, hebben we Linkin Park, die rap en rock samen brengt tot een totaal nieuw concept! (Een concept dat nu massaal gecopieerd wordt).

Maar misschien is wat Pavarotti deed nog wel veel directer. Pavarotti heeft opera toegangkelijk gemaakt voor miljoenen jongeren door op te treden met talloze pop/rock sterren. U2 en Eric Clapton zijn er maar een paar van. Pavarotti wist als geen ander dat muziek tijden, grenzen en culturen overschijdt en samen brengt. En dat is het mooie van muziek.

Vanaf deze "nobody's place" wens ik je een mooi en muzikaal afterlife, ...Ciao Luciano!!

Tuesday, September 4, 2007

Auw

Ik ben sinds vorige week weer een wijsheid rijker; Wildwatervaren (oftewel raften) is niet voor mij weggelegd. Alleen het aan krijgen van het wetsuit is voor mij al een Olympische prestatie op zich. Even later lig je hopeloos hulpeloos in het wilde water en wordt alle kanten op geslingerd. Gevolg; een grote open wond in mijn enkel die in het ziekenhuis gedicht moest worden met 5 hechtigingen. Einde verhaal!! Of niet?? Nee, dus...!! De tetanusinjectie heeft zijn werk niet goed gedaan en de wond is nu een stinkkende ontsteking geworden. Dus plat liggen en voet omhoog. We hebben met Coverage twee optredens staan dit weekend. En dat ga ik dus zeker niet afzeggen (zie vorig stukje). Good old (the show must go on) Freddie zou zich in zijn urn omdraaien. Oefenen heb ik maandag (Acousctic Brew) en dinsdag (Coverage) wel afgezegd om het weekend zo fit mogelijk te zijn.

Dus het wordt dit weekend rocken met krukken. De band zal alles voor mij opbouwen en mij heen en weer rijden. Klinkt lekker, maar zo voelt het niet. Ik hoop dat alles weer gauw achter de rug is.