Sunday, October 28, 2007

Evaluatie van een druk weekje

Het is nu zondag. Vanaf mijn zolderraam zie ik het al licht worden boven de Soesdijksekade. Kzou eigenlijk moeten gaan pitten, maar ja, die adrenaline hè,...!

Vreemd genoeg hoor ik geen vogeltjes. Het is nu tien over vijf 's-ochtends, maar was de wintertijd niet begonnen dan was het (mijn biologische tijd voor vandaag)gewoon bijna kwart over zes!! Misschien zijn de vogels ook in de war vanwege het verschoven uurtje!!

Vraag; "Hoe kun je twee keer zoveel genieten van optredens in het weekend",...!!!"
Antwoord; door twee te gekke optredens te doen in één weekend!!!
Al het instuderen, oefenen en boze gezichten van de kids omdat papa en mama "vanavond wéér" weg zijn, ...het was het waard.

Voor wat betreft Coverage was het "standaard-leuk"!! Niet lullig bedoeld, juist niet, want in de HvA is het eigelijk altijd leuk!!! En het was vanavond ook weer zo! Volle bak en het dak eraf!!! (en laat thuis...:-))

Met Acoustic Brew was het voor Coby, Ruud en mij iets wat we al heel lang nodig hadden; een echt kritische kijk op wat wij doen en willen. Eerlijke feedback en commentaar. En wat we hoorden was 99% positief, die éne procent was opbouwend kritisch negatief (bestaat dat??).
Voor ons was het een bevestiging dat het misschien wel echt de moeite waard zou zijn om serieus regelmatig te gaan optreden.
De organisatie van SV Erasmus, de geluidsmensen, de band na ons en het publiek waren erg enthousiast.
Dus bij deze;.. Acoustic Brew gaat serieus door naar de volgende ronde!!!!!

Maar voor beide bands geldt (nog steeds) dat goed oefenen essentieel is. Er gaat veel tijd en energie in zitten, maar het is het meer dan waard!!!

En nu ga ik genieten van het after-weekend.De hele zondag een beetje in een heerlijk feel-good roes zweven!!!!!

Altijd Nieuwsgierig

Mijn Big Bro heeft eindelijk DE manier gevonden (cq. aanvaard) om zijn intellect,visie en fun te delen met de wereld!!
Het is een leuke site geworden, Ron!!!!

(zie mijn links)

Monday, October 22, 2007

Druk, druk, druk,....

Ja, wie niet hè...!!
Maar deze week wordt weer lekker heftig!!!

Vanavond heb ik thuis de set van Coverage én Acoustic Brew nog ff doorgenomen. Coby is nu oefenen met Crossroads.
Morgen ga ik oefenen met Coverage, woensdagavond gaan Ruud en ik met z'n tweeën instrumentaal-oefenen bij Ruud thuis (voor Acoustic Brew), donderdagavond weer met Acoustic Brew in het Musicon oefenen en dan zaterdagmiddag optreden met AB op het feest van FC Erasmus, waarna Coby en ik allebei andere richtingen uitgaan!! Coby speelt 'savonds met haar band Crossroads in het HPC en ik moet met Coverage naar de Heeren van Aemstel in Amsterdam!!
Het klinkt heavy, maar mijn beste ervaringen met optredens zijn als je "over the top" gaat. Een weekend met 2 a 3 optredens voelt op zondagavond aan als "heaven"!!!!

Met een beetje mazzel heb ik dan weer een goed werkende GSM (kheb een goeie deal met T-Mobile) zodat ik weer foto's kan maken voor hier én voor mijn High Life!!!!!!

Overigens ging het "spannende" oefenen met Acoustic Brew erg goed! Zoals ik al eerder heb vermeld moeten er nog heel wat puntjes op al die I's worden gezet!!!! Maar als we terug luisteren (ik neem elke oefensessie op op minidisc) dan klinkt het toch best wel goed.

Wednesday, October 17, 2007

Spannend!!

Morgen is het zover. Eigenlijk is het nog top-secret, maar ik laat het alleen jullie ff weten! ;-) ...Acoustic Brew gaat morgen in het Musicon oefenen!!!

Tot nu toe hebben we alleen thuis geoefend en dan is het bij een optreden, met microfoons, versterkers en P.A. op eens heel erg anders!!!
Vandaar dat we morgen een keer semi-live gaan spelen in Musicon. Gewoon ff wennen (voor Ruud en mij) aan de zangmicrofoons (en meedoen met oehhhs en ahhhs,...) en het "hard" spelen van rustige muziek!
We hebben gemerkt dat het niet meevalt om een balans te vinden tussen rustig/saai en uptempo/te_hard!! Maar ja, thuis speel je over mini-versterkers en de zang is gewoon onversterkt!

Dus morgen de grote AB-doop!!! We moeten nog aan een hoop numers werken dus het wordt "echt werken" morgen!!! Daarna hebben we nog een week om details uit te werken om op 27 oktober klaar te zijn voor een echt volwaardig optreden van zo'n 3 kwartier voor een groot publiek!!

Maar so what, ik speel met de twee mensen waar ik het meest van hou (buiten mijn kiddo's), dus wat kan er nou mis gaan???....

Wij hebben er zin in!!!!!

Friday, October 12, 2007

Goed gestemd!!


Ik weet nog goed hoe lang het heeft geduurd voor ik mijn eerste (spaanse) gitaar een beetje redelijk kon stemmen. De accoorden hadden we (Ruud en ik) na een paar lessen al gauw door, maar voor het stemmen ging de gitaar toch nog even naar Pa of onze grote broer Ron.
Ik heb gemerkt dat in de afgelopen 30 jaar dat ik muziek maak (ik begon op mijn 15e) er meer mensen zijn die er problemen mee hebben. Zelfs met de meest moderne "tuners" lukt het menig muzikant (en zeker niet alleen amateur muzikanten) nog steeds niet om altijd alles perfect gestemd te krijgen.

En dan kom je in de situatie dat je op een leeftijd van 45 jaar een Dean Pacebass gaat bespelen die je via je gewone stemapparaat niet gestemd krijgt. Het wijzertje vliegt alle kanten op en geeft de meest exotische stemmingen weer behalve de goeie.!!! En dan heb je ook nog een zoon die met de dag beter gitaar gaat spelen, maar nog niet zijn gitaar op gehoor zelf kan stemmen!!

En dan heb je (OrsGoddank) een neef Jeroen, erelid (bij deze) van de Orschiband, die bij Max Guitar in Den Haag een tuner heeft gevonden die alle problemen in eens oplossen.
Het apparaat reageert op trillingen i.p.v. geluid. Dus geen overspraak van andere instrumenten en geen geklooi met snoertjes. Je "clipt" het ding op je instrument en hij geeft perfect aan waneer ie goed gestemd is!!!!
Niet voor niets heet dit apparaat "Intelli-tuner" (of voluit "Clip-on Intelligent Chromatic Tuner). Mijn Pacebass kan ik nu perfect stemmen en Nick kan nu ook zelf zijn gitaar stemmen.

My life gets easier everyday!!!! ;-)

Overigens is Max Guitar, voor de muzikanten onder ons, een hele leuke zaak met erg vriendelijk personeel en erg veel voorraad. En ook nog een leuke internetsite!!!
Een goeie recensie over Max vind je op Gitaarnet.nl!!

Wednesday, October 10, 2007

Sunday, October 7, 2007

Het leven na "De Ardennen"...


Ja,...kvond deze titel wel heel cool klinken. Zo dat de lezers denken "man, wat is er in godsnaam met ze in de Ardennen gebeurt???".... Nou, niet zoveel onvoorspelbaars hoor!!! We hebben ons als OrsGoden gedragen,...lekker eten, lekker drinken, lekker vuur, lol en muziek maken.... Al die dingen die een "OrsGod" doet als ie in het wild wordt losgelaten..... ;-)


Ik heb vanwege mijn zere voet weinig aan sportieve dingen mee gedaan. De rondwandeling in het nabij gelegen stadje/dorpje heb ik in de, door mijn neef Martijn meegenomen, rolstoel en scootmobiel doorgebracht. Geweldig om te zien hoe de mensen om je heen opeens rekening houden met die "invalide man".

Vrijdag waren er slechts een paar die de "reisdag" en het "inruimen_van_de_kamers" zover hadden overleeft dat ze nog de puf hadden om muziek te maken.
Ruud, Martijn, Nathalie en ik hielden stug vol en speelden tot een uur of 3 's-nachts. We hebben toen nog voor een wakker-geworden Jeroen en Isabel nog twee liedejes gespeeld en zijn toen ook naar bed gegaan.

De volgende avond was de BIG ORSCI NIGHT!!!! Iedereen was er,... De duizenden fans stonden al uren voor het huis, maar we hadden een vals adres opgegeven, dus ze stonden heel ergen anders!!! ;-)

Wij konden dus rustig ons dingetje doen!! En het was weer gaaf. Iedereen deed mee en het grote "Orschi-songbook" werd grondig doorgespit!! Leuk om hierbij op te merken dat we een jaar of twee terug nog schuchter elkaar aan keken van "wie gaat er nu zingen"....!!! Nu zingt iedereen schaamteloos uit volle borst mee!! En dat is de essensie van de Orschiband; lekker zorgeloos mooie muziek maken en lekker (ordinair) mee blèren!!!!!! Ondersteund door Ben's fles Raaki werd het een gedenkwaardige avond. Enkele "die-hards" zijn nog ff doorgegaan, maar toen was het echt over!

Ik ben echt trots op de Orschiband! Het zijn allemaal mensen die graag muziek maken en verder geen kapsones hebben.(behalve dan die ouwe kale bassist).

En ik kan je verzekeren dat "Our House" van Crosby, Stills and Nash nog nooit ergens mooier heeft geklonken dan het afgelopen weekend in de Ardennen bij de Orschiband!!!!