Friday, October 12, 2007

Goed gestemd!!


Ik weet nog goed hoe lang het heeft geduurd voor ik mijn eerste (spaanse) gitaar een beetje redelijk kon stemmen. De accoorden hadden we (Ruud en ik) na een paar lessen al gauw door, maar voor het stemmen ging de gitaar toch nog even naar Pa of onze grote broer Ron.
Ik heb gemerkt dat in de afgelopen 30 jaar dat ik muziek maak (ik begon op mijn 15e) er meer mensen zijn die er problemen mee hebben. Zelfs met de meest moderne "tuners" lukt het menig muzikant (en zeker niet alleen amateur muzikanten) nog steeds niet om altijd alles perfect gestemd te krijgen.

En dan kom je in de situatie dat je op een leeftijd van 45 jaar een Dean Pacebass gaat bespelen die je via je gewone stemapparaat niet gestemd krijgt. Het wijzertje vliegt alle kanten op en geeft de meest exotische stemmingen weer behalve de goeie.!!! En dan heb je ook nog een zoon die met de dag beter gitaar gaat spelen, maar nog niet zijn gitaar op gehoor zelf kan stemmen!!

En dan heb je (OrsGoddank) een neef Jeroen, erelid (bij deze) van de Orschiband, die bij Max Guitar in Den Haag een tuner heeft gevonden die alle problemen in eens oplossen.
Het apparaat reageert op trillingen i.p.v. geluid. Dus geen overspraak van andere instrumenten en geen geklooi met snoertjes. Je "clipt" het ding op je instrument en hij geeft perfect aan waneer ie goed gestemd is!!!!
Niet voor niets heet dit apparaat "Intelli-tuner" (of voluit "Clip-on Intelligent Chromatic Tuner). Mijn Pacebass kan ik nu perfect stemmen en Nick kan nu ook zelf zijn gitaar stemmen.

My life gets easier everyday!!!! ;-)

Overigens is Max Guitar, voor de muzikanten onder ons, een hele leuke zaak met erg vriendelijk personeel en erg veel voorraad. En ook nog een leuke internetsite!!!
Een goeie recensie over Max vind je op Gitaarnet.nl!!

3 comments:

Nathalie said...

Jaja, mijn man is ge-wel-dig!!!

Bert v. Oorschot said...

Uiteraard,...jouw man is een OrsGod!!!!

;-)

Nathalie said...

Bofkont die ik ben... :)

Over stemmen gesproken... een oproepje voor De Gezelligste Familie van Nederland zou op jouw log ook niet misstaan toch..?