Sunday, December 23, 2007

Oude soul

Kennen jullie The Isley Brothers?? Ik kende wel de naam, maar dacht niet hun muziek te kennen.

Nou volg ik dagelijks de geweldige DJ's en de andere geweldige mensen/acties in en om het glazen huis op het Plein in Den Haag. Een waanzinnig goeie actie die 24/7 live is te volgen op http://seriousrequest.3fm.nl/page/07_live

Ze draaien oa. tegen betaling verzoeknummers. Van de week bood iemand ruim 100 euro voor het nummer The Highways Of My Life. De DJ's gingen uit hun dak en zeiden "die hadden we nog wel voor niks gedraaid!!". Dus ik denk, wow, dat moet dus wel erg goed zijn,...en ehh, ik moet zeggen... sjips,...wat een heerlijke mooie soul ballad!!!! Dus als voorstander van het delen van alles wat je kan delen (file-sharing dus!!!), ging ik op zoek naar een CD van The Isley Brothers en vond deze ook. Greatest Hits!!

En wat blijkt,...eigenlijk ken ik The Isley Brothers heel erg goed!!! Ze hebben megahits gescoord als; Harvest For The World, Caravan Of Love, Love The One You're With, Behind A Painted Smile, That Lady en This Old Heart Of Mine,..., maar het mooiste nummer is toch wel The Highways Of My Life (vind ik)!! Dus deze dudes hebben vele jaren mijn jonge onervaren trommelvliezen gestreeld terwijl ik het niet eens wist!!

Heerlijk,...weer een muzikale vondst rijker!!!!!!

Sunday, December 16, 2007

Coverage in O'Sheas Vlaardingen

Ik had in het begin van de avond eigenlijk weinig zin. Ik was moe, veel dingen in m'n hoofd, kortom, gewoon geen goeie manier om aan een optreden te beginnen.

Nou heb ik wel vaker stukies geschreven over O'Sheas Vlaardingen, meestal redelijk tot zeer positief,...en heel soms over avonden dat ik eigenlijk liever niets wilde schrijven!!
Vanavond moest een uitsmijter worden want het is onze laatste gig dit jaar!!!

Ik geloof nu heilig dat er een Coverage-engeltje ergens daarboven zweeft,...De band heeft nog nooit zo lekker gespeeld én we hadden nog nooit zo'n kikkuh publiek!!!

Er was eerst twijfel of we 2 of 3 sets zouden doen. Uiteindelijk werd besloten om toch 2 sets te doen. Maar ja, ..de avond was zo gaaf (band en publiek) dat we uiteindelijk 8 (ACHT) toegiften hebben gegeven,... dus bijna toch een derde set!!

Maar die toegiften waren voor de mensen in de zaal!! Omdat het een geweldig feest was. Omdat iedereen een good time had!!

Dit is waar we het voor doen,... veel lol, veel publiek en veel muziek!!

Aan iedereen aanwezig tijdens ons optreden; bedankt!!! Jullie hebben het een waardige afsluiter gemaakt van 2007!!!

Saturday, December 8, 2007

Peo Kindgren

Nee,.. ik had ook nog nooit van hem gehoord!! Maar dat is het mooie van YouTube.
Ik was, na een weekje ziek thuis en nu met een zieke Coby op de bank en een Amy die klaagt over hoofdpijn, in een "kwil ff relaxen" bui!! Uiteraard na zorgzame maatregelen zoals een grote pan verse zelfgemaakte groentesoep, kopjes thee, biscuitjes en de oh zo heilzame kusjes, love you's en 'roep je me als er iets is...'!! En dan zit zit je achter je PC en denkt; ja,...wat nu??

Ik heb heerlijk van alles bij YouTube zitten intikken.... 10CC, Bee Gees, Beatles, (en via hun kom je zelfs bij Helen Shapiro). Heerlijk back in time,...en dan klik je bij The Beatles op Michelle en zie je een link naar ene Peo Kindgren,...zo, die speelt een leuk stukkie gitaar!! En dan klik je verder,.. (Yeahhh,...YouTube for President!!).
Je kan met YouTube ook een playlist maken (leerde ik van Nick) door op het plusje te klikken!! En dus geniet ik nu al ruim drie kwartier van Peo!!

Natuurlijk zijn er duizenden zoals Peo. Mensen die heel mooi pop nummers op een enkel spaans gitaartje kunnen spelen!! Maar ik viel nu ff voor Peo en ik kan hier uren naar luisteren cq kijken!!

Mocht YouTube niet kandidaat zijn for President dan stem ik op Peo,....
Allebei vind ik ze geweldig,.....

BTW; luister en kijk eens naar zijn versies van 'Georga on my mind' en 'Scarborough Fair',.... (need not say more...!!)

Monday, December 3, 2007

Substitute for Chris

mijn GSM camera was leeg op hét moment,....
okay, ...dan maar second best,... ;-)

Wednesday, November 21, 2007

De Sint, Coverage, Chris en Countless Eyes

Het wordt weer een druk, maar mooi weekend.
De komende dagen en een groot gedeelte van het weekend wordt in beslag genomen door de jaarlijkse surprises. Wat dus ook inhoud dat de woonkamer één grote puinhoop is. Maar als alles klaar is is het toch altijd wel weer erg leuk!!

Zaterdag speel ik met Coverage in Plan C, in Rotterdam. Altijd leuk, hoewel je er altijd van uit kan gaan dat je het begin van de eerste set voor 10 á 20 man/vrouw speelt. Het gros komt voor de DJ-muziek die vrijwel gelijk na de band begint. Voor een band soms wel enigzins frusterend omdat je na je optreden echt van het podium wordt afgestuurd. Het podium wordt dan een verlengde van de dansvloer. Ook een groot nadeel is dat Jasper, onze geluids-rots-in-de-branding, het geluid daar niet mag doen. Maar ondanks dat blijft Plan C toch leuk om te spelen!!!

En zondagmiddag om 16:00 uur, gaan we (o.a. Ruud, Nick en ik) naar het Musicon, want daar speelt dan Chris Chameleon. Een Zuid-Afrikaanse muzikant. Vroeger was Chris de front-man van de band Boo. Veel theatraal gedoe en niet echt my piece of cake!!
Hij is nu solo en maakt afwisselend engelstalige muziek met een begeleidingsband en solo op gitaar en zang met soms leuke, soms mooie, soms ontroerende, maar altijd "wow..."-liedjes in het Zuid-Afrikaans.

Twee jaar terug was hij ook in het Musicon en ik ging er naar toe met een instelling van "we kijken wel wat het is". Maar ik was echt onder de indruk. Deze man kan in één nummer gek doen cq. leuk zijn en dan opeens heel diep en mooi zijn. Ook veel humor en veel verhalen tussendoor, zoals Kipp van Venice dat ook zo goed kan!!
Kijk op YouTube. Er staan zat leuke clips om een beeld te krijgen van zijn doen en laten.

Ik ben door Henri en Maja bekend geworden met Chris (zij vonden destijds Boo wel leuk!). Ik ben ook ooit mede door hun gezellige avondjes in de Natalstraat,(ik was bassist en Henri drummer van de band Countless Eyes), aan Coby "gekoppeld". Lang na middernacht was het dan "blijf toch lekker slapen",...
En nu hebben ze me ook aan Chris Chameleon "gekoppeld",... voor mij kunnen die twee eigenlijk dus never not meer iets fout doen!!

Na zondag heb ik misschien wel foto's van Chris op mijn Highlife !!

Thursday, November 15, 2007

Altijd op zoek,..

Als je in een coverband speelt ben je eigenlijk altijd op zoek naar nieuwe geschikte nummers. Wat past in de band, wat kan de zanger(es) aan, (een bas of gitaar is snel in te studeren,..de stem moet in je bereik liggen)!!

Ik ben vandaag op zoek gegaan naar nummers voor Acoustic Brew! En wat denk je??? Eén blik in de Veronicagids en je ziet links naar o.a. the Bee Gees, Leaf (nieuwe Utrechtse band - heel gaaf!!) en ...Air supply,..
Air Supply,... ik kende ze van naam, maar never nooit de muziek gehoord (dacht ik!!),..tot vanavond,...!! Djeez,... wat een band!!! Hits als "One that you love" en "Without you" (ook schitterend gecovered door de band Heart!!). Wat een schande dat ik dit moois pas na zo'n 25/30 jaar hoor!! (oftewel,... long live the internet!!)

Effe snel zappend door de gedownloade CD's heb ik voldoende ideeën voor een compleet nieuwe set voor Acoustic Brew. Nu nog ff Ruud en Coby overtuigen (is denk ik geen probleem - we zitten erg op één lijn) en dan oefenen, oefenen en oefenen,..!! Het wordt volgens mij een mooi 2008!!!

terwijl ik dit logje type, luister ik naar een constante herhaling van Air Supply's "Daybreak",... Ik denk dat ik nog ff een biertje inschenk en nog heel even blijf luisteren...!!!!

Monday, November 12, 2007

Muzikale neefies

Toeval bestaat niet!! Dus niet alle muzikaliteit in onze familie komt blijkbaar van alleen mijn ouders. Want ik heb een neef (zoon van de broer van mijn moeder)die zich van een klein "op feestjes altijd moppentappend" neefie heeft ontpopt tot een echte stoere zanger/entertainer met een geweldige uitstraling en een dijk van een stem! Ladies and gents: meet my neefie Johan Kroon!! Voor zover ik weet heeft mijn Opa Kroon bij het toneel gezeten en komen de roots van mijn Oma (Kroon-Dona)uit Spanje. Dus die twee oudjes zullen ook wel wat muzikalitiet in Johan's bloed hebben doen door sijpelen!

Anyway, Johan kwam na jaren weer in "mijn leven" toen hij een keer kwam kijken naar een optreden van Coby met de Instant Band. Hij vond het concept van de Instant Band zo leuk dat hij hier ook wel wat mee wilde doen!!! Op de site van de Instant Band vind je alles over Johan en de Instand Band.

Helaas woont Johan niet echt in de buurt en hebben zowel hij, als Coby en ik, het dermate druk met de muziek (en met alle andere allerdaagse dingen), dat samenkomen eigenlijk niet te doen is.

Nu ben ik in het gelukkig bezit van nog een muzikale neef (en tijd-ruimte-dimensie-reisgenoot, maar da's weer een heel ander verhaal) van een andere generatie. Jeroen (zoon van mijn oudste broer). Uiteraard vloeit door zijn aderen het onmiskenbare "OrsGod-bloed" en is hij ook veel bezig met muziek (en vele andere OrsGod dingen).
Hij wilde graag gitaar spelen, maar zijn vingers dachten daar anders over. "Een F accoord??? What the fok bedoel je F accoord??,...F is heel ver uitrekken en hard indrukken, ...F doet pijn,...no way we do F,...F yourself", you modder-ff'er!!!" (vrij vertaald uit het Gitaarwaals!!!!).
Dus Jeroen probeerde de ukelele en de banjo!!! Twee snaren minder en veel eenvoudigere accoorden!! Leuk, maar nog niet het geluid wat Jeroen wilde. Nu had Jeroen van Ruud (mijn broer) een gitaar gekregen omdat Jeroen hem een paar bongo's had gegeven (in onze familie geven wij graag!! Vandaar waarschijnlijk dat de "echte" Sint jaren lang werd "gedaan" door ene Adrie van Oorschot"!). Hoe dan ook, Jeroen zat met een mooie gitaar waar hij niet op kon spelen en een banjo/ukelele waar hij het geluid niet mooi van vondt!!! Wat doet een ruimdenkend mens dan???? Die kapt met spelen, pakt een biertje en een zak chips en gaat een DVD'tje kijken!!!! Maar zo niet mijn neef Jeroen!!!! Die bouwt zijn gekregen gitaar om, van een zes snarig, EADGBE stemmig instrument naar een banjo-gestemd vier snarig instrument. Een Gitaar/Banjo zeg maar!!! Volgens mij is dit instrument volkomen uniek!!! En het klinkt geweldig!!

Afgelopen weekend hebben Jeroen en ik zo'n 12 nummers, van Jeroen's hand, opgenomen. Heel eenvoudig, op mijn zolder met een minidisc. Maar history has proven dat soms de beste takes de "OneTakes" zijn. We gaan er nog aan werken, maar het begin is er!!!

Waar komen deze twee neefjes samen??? Hopelijk snel hier op zolder of in een professionele studio!!
Johan is wel in voor een muzikaal experiment en Jeroen ook.

Dus we gaan kijken of het muzikale bloed van Dona/Kroon/Oorschot samen kan vloeien tot iets moois!!!

Updates follow soon,...!!!!!!

Sunday, November 4, 2007

Mooie quote,..

Without music, life would be a mistake.
(Friedrich Nietzsche)

Thursday, November 1, 2007

The Beatles, Paul en Stanley

Vanochtend stapte ik om half zeven op de fiets richting m'n werk. Een kleine 30 minuten doortrappen, afhankelijk van hoe ik de avond ervoor heb doorgebracht. Ik merk dat bijvoorbeeld een woensdagochtend beduidend zwaarder is dan een donderdagochtend. Logisch want dinsdagavond oefen ik tot 11 uur 's-avonds met Coverage, en eer je dan thuis bent én eer je dan in je bed ligt,.....!!

Vanochtend voelde ik me prima. Gisteravond geen gekke dingen gedaan en goed geslapen. En mede dankzij mijn nieuw GSM-gadget (waarmee je zelfs kunt telefoneren) genoot ik onderweg van mijn pas gedownloade Beatles-CD-collectie. De wereldberoemde "Red and Blue Albums". Totaal geen schaamte tegenover stichting Brein!!! Ik heb destijds, voor mij als tiener, een godsvermogen uitgegeven voor de twee dubbel-elpees!!

Nou luister ik net zo graag naar oude als nieuwe muziek. En dan ga je ook de verschillen merken. Zo valt op dat op de oude Beatles opnames de drums meestal op het linker kanaal zit, de bas (en evt. slaggitaar) er een beetje naast richting het midden, de zang helemaal in het midden en de sologitaar rechts. Ook vallen sommige orkeststukken plots stil omdat er van de destijds "hypermoderne" 8 of 16 sporen alles al overvol zat. Dus als de sologitaar op spoor 16 moest invallen werd een gedeelte van het orkest, dat ook op spoortje 16 zat, opeens stil gelegt.

Die rode en blauwe elpees zijn echt een goed overzicht van wat de Beatles hebben gedaan. Je hoort de enorme variatie en de muzikale veranderingen in maar 10 jaar!! Ik ben in 1962 geboren. Ik ben letterlijk opgegroeid met de Beatles, niet echt bewust als fan, maar die muziek was toendertijd overal aanwezig.

En nu, anno 2007, verbaas ik mij nog steeds, als bassist, over de ongelooflijk mooie baspartijen van Paul McCartney. Bijna elk Beatlenummer heeft, voor een beginnend (en gevorderd) bassist wel een basles!! Super mooie loopjes waar toen, en nu, maar weinig top-bassisten op komen.

Zo ben ik als bassist altijd een fan geweest van Stanley Clarke. Deze man heeft in de jaren zeventig hele mooie dingen gedaan. Stanley speelde Jazz/Rock, ook wel "Fussion" genoemd! Nu is hij, in mijn ogen/oren, "muzikaal-bejaard" (of lees "dement") geworden.
De laatste 10 jaar is het alsof hij bij een concert per gespeelde noot wordt betaald. Het is alleen nog maar "zo snel mogelijk heel veel nootjes spelen"!!! Maar een duidelijke lijn zit er jammer genoeg niet meer in, helaas,... Van zijn eerste elpees kan ik elk basloopje dromen. Na de jaren negentig heeft Stanley volgens mij weinig echt moois meer gemaakt. Laatst zag ik hem op TV nog een bassolo spelen op een contrabas. De man kreeg nog applaus ook,.... Het enige wat hij deed was heel snel heel veel nootjes spelen op die bas, maar totaal geen structuur, totaal geen samenhang...!!! Die muzikanten krijgen applaus omdat ze beroemd zijn en niet om wat ze doen!!! Triest,.....!!

Dus, vanaf hier een toast op Paul McCartney en The Beatles,...en ik draai nog ff een oud mp3tje van Stanley,...just for old times sake,....

Goed doel

Er zijn er zoveel,... en bijna allemaal echt voor een goed doel. Vandaar dat ik me blauw betaal aan meerdere goeie doelen!!
Op mijn Highlife heb ik deze link geplaatst,....!! Zieke kinderen laten lachen,....da's toch het allermooiste wat er is!!!!

Sunday, October 28, 2007

Evaluatie van een druk weekje

Het is nu zondag. Vanaf mijn zolderraam zie ik het al licht worden boven de Soesdijksekade. Kzou eigenlijk moeten gaan pitten, maar ja, die adrenaline hè,...!

Vreemd genoeg hoor ik geen vogeltjes. Het is nu tien over vijf 's-ochtends, maar was de wintertijd niet begonnen dan was het (mijn biologische tijd voor vandaag)gewoon bijna kwart over zes!! Misschien zijn de vogels ook in de war vanwege het verschoven uurtje!!

Vraag; "Hoe kun je twee keer zoveel genieten van optredens in het weekend",...!!!"
Antwoord; door twee te gekke optredens te doen in één weekend!!!
Al het instuderen, oefenen en boze gezichten van de kids omdat papa en mama "vanavond wéér" weg zijn, ...het was het waard.

Voor wat betreft Coverage was het "standaard-leuk"!! Niet lullig bedoeld, juist niet, want in de HvA is het eigelijk altijd leuk!!! En het was vanavond ook weer zo! Volle bak en het dak eraf!!! (en laat thuis...:-))

Met Acoustic Brew was het voor Coby, Ruud en mij iets wat we al heel lang nodig hadden; een echt kritische kijk op wat wij doen en willen. Eerlijke feedback en commentaar. En wat we hoorden was 99% positief, die éne procent was opbouwend kritisch negatief (bestaat dat??).
Voor ons was het een bevestiging dat het misschien wel echt de moeite waard zou zijn om serieus regelmatig te gaan optreden.
De organisatie van SV Erasmus, de geluidsmensen, de band na ons en het publiek waren erg enthousiast.
Dus bij deze;.. Acoustic Brew gaat serieus door naar de volgende ronde!!!!!

Maar voor beide bands geldt (nog steeds) dat goed oefenen essentieel is. Er gaat veel tijd en energie in zitten, maar het is het meer dan waard!!!

En nu ga ik genieten van het after-weekend.De hele zondag een beetje in een heerlijk feel-good roes zweven!!!!!

Altijd Nieuwsgierig

Mijn Big Bro heeft eindelijk DE manier gevonden (cq. aanvaard) om zijn intellect,visie en fun te delen met de wereld!!
Het is een leuke site geworden, Ron!!!!

(zie mijn links)

Monday, October 22, 2007

Druk, druk, druk,....

Ja, wie niet hè...!!
Maar deze week wordt weer lekker heftig!!!

Vanavond heb ik thuis de set van Coverage én Acoustic Brew nog ff doorgenomen. Coby is nu oefenen met Crossroads.
Morgen ga ik oefenen met Coverage, woensdagavond gaan Ruud en ik met z'n tweeën instrumentaal-oefenen bij Ruud thuis (voor Acoustic Brew), donderdagavond weer met Acoustic Brew in het Musicon oefenen en dan zaterdagmiddag optreden met AB op het feest van FC Erasmus, waarna Coby en ik allebei andere richtingen uitgaan!! Coby speelt 'savonds met haar band Crossroads in het HPC en ik moet met Coverage naar de Heeren van Aemstel in Amsterdam!!
Het klinkt heavy, maar mijn beste ervaringen met optredens zijn als je "over the top" gaat. Een weekend met 2 a 3 optredens voelt op zondagavond aan als "heaven"!!!!

Met een beetje mazzel heb ik dan weer een goed werkende GSM (kheb een goeie deal met T-Mobile) zodat ik weer foto's kan maken voor hier én voor mijn High Life!!!!!!

Overigens ging het "spannende" oefenen met Acoustic Brew erg goed! Zoals ik al eerder heb vermeld moeten er nog heel wat puntjes op al die I's worden gezet!!!! Maar als we terug luisteren (ik neem elke oefensessie op op minidisc) dan klinkt het toch best wel goed.

Wednesday, October 17, 2007

Spannend!!

Morgen is het zover. Eigenlijk is het nog top-secret, maar ik laat het alleen jullie ff weten! ;-) ...Acoustic Brew gaat morgen in het Musicon oefenen!!!

Tot nu toe hebben we alleen thuis geoefend en dan is het bij een optreden, met microfoons, versterkers en P.A. op eens heel erg anders!!!
Vandaar dat we morgen een keer semi-live gaan spelen in Musicon. Gewoon ff wennen (voor Ruud en mij) aan de zangmicrofoons (en meedoen met oehhhs en ahhhs,...) en het "hard" spelen van rustige muziek!
We hebben gemerkt dat het niet meevalt om een balans te vinden tussen rustig/saai en uptempo/te_hard!! Maar ja, thuis speel je over mini-versterkers en de zang is gewoon onversterkt!

Dus morgen de grote AB-doop!!! We moeten nog aan een hoop numers werken dus het wordt "echt werken" morgen!!! Daarna hebben we nog een week om details uit te werken om op 27 oktober klaar te zijn voor een echt volwaardig optreden van zo'n 3 kwartier voor een groot publiek!!

Maar so what, ik speel met de twee mensen waar ik het meest van hou (buiten mijn kiddo's), dus wat kan er nou mis gaan???....

Wij hebben er zin in!!!!!

Friday, October 12, 2007

Goed gestemd!!


Ik weet nog goed hoe lang het heeft geduurd voor ik mijn eerste (spaanse) gitaar een beetje redelijk kon stemmen. De accoorden hadden we (Ruud en ik) na een paar lessen al gauw door, maar voor het stemmen ging de gitaar toch nog even naar Pa of onze grote broer Ron.
Ik heb gemerkt dat in de afgelopen 30 jaar dat ik muziek maak (ik begon op mijn 15e) er meer mensen zijn die er problemen mee hebben. Zelfs met de meest moderne "tuners" lukt het menig muzikant (en zeker niet alleen amateur muzikanten) nog steeds niet om altijd alles perfect gestemd te krijgen.

En dan kom je in de situatie dat je op een leeftijd van 45 jaar een Dean Pacebass gaat bespelen die je via je gewone stemapparaat niet gestemd krijgt. Het wijzertje vliegt alle kanten op en geeft de meest exotische stemmingen weer behalve de goeie.!!! En dan heb je ook nog een zoon die met de dag beter gitaar gaat spelen, maar nog niet zijn gitaar op gehoor zelf kan stemmen!!

En dan heb je (OrsGoddank) een neef Jeroen, erelid (bij deze) van de Orschiband, die bij Max Guitar in Den Haag een tuner heeft gevonden die alle problemen in eens oplossen.
Het apparaat reageert op trillingen i.p.v. geluid. Dus geen overspraak van andere instrumenten en geen geklooi met snoertjes. Je "clipt" het ding op je instrument en hij geeft perfect aan waneer ie goed gestemd is!!!!
Niet voor niets heet dit apparaat "Intelli-tuner" (of voluit "Clip-on Intelligent Chromatic Tuner). Mijn Pacebass kan ik nu perfect stemmen en Nick kan nu ook zelf zijn gitaar stemmen.

My life gets easier everyday!!!! ;-)

Overigens is Max Guitar, voor de muzikanten onder ons, een hele leuke zaak met erg vriendelijk personeel en erg veel voorraad. En ook nog een leuke internetsite!!!
Een goeie recensie over Max vind je op Gitaarnet.nl!!

Wednesday, October 10, 2007

Sunday, October 7, 2007

Het leven na "De Ardennen"...


Ja,...kvond deze titel wel heel cool klinken. Zo dat de lezers denken "man, wat is er in godsnaam met ze in de Ardennen gebeurt???".... Nou, niet zoveel onvoorspelbaars hoor!!! We hebben ons als OrsGoden gedragen,...lekker eten, lekker drinken, lekker vuur, lol en muziek maken.... Al die dingen die een "OrsGod" doet als ie in het wild wordt losgelaten..... ;-)


Ik heb vanwege mijn zere voet weinig aan sportieve dingen mee gedaan. De rondwandeling in het nabij gelegen stadje/dorpje heb ik in de, door mijn neef Martijn meegenomen, rolstoel en scootmobiel doorgebracht. Geweldig om te zien hoe de mensen om je heen opeens rekening houden met die "invalide man".

Vrijdag waren er slechts een paar die de "reisdag" en het "inruimen_van_de_kamers" zover hadden overleeft dat ze nog de puf hadden om muziek te maken.
Ruud, Martijn, Nathalie en ik hielden stug vol en speelden tot een uur of 3 's-nachts. We hebben toen nog voor een wakker-geworden Jeroen en Isabel nog twee liedejes gespeeld en zijn toen ook naar bed gegaan.

De volgende avond was de BIG ORSCI NIGHT!!!! Iedereen was er,... De duizenden fans stonden al uren voor het huis, maar we hadden een vals adres opgegeven, dus ze stonden heel ergen anders!!! ;-)

Wij konden dus rustig ons dingetje doen!! En het was weer gaaf. Iedereen deed mee en het grote "Orschi-songbook" werd grondig doorgespit!! Leuk om hierbij op te merken dat we een jaar of twee terug nog schuchter elkaar aan keken van "wie gaat er nu zingen"....!!! Nu zingt iedereen schaamteloos uit volle borst mee!! En dat is de essensie van de Orschiband; lekker zorgeloos mooie muziek maken en lekker (ordinair) mee blèren!!!!!! Ondersteund door Ben's fles Raaki werd het een gedenkwaardige avond. Enkele "die-hards" zijn nog ff doorgegaan, maar toen was het echt over!

Ik ben echt trots op de Orschiband! Het zijn allemaal mensen die graag muziek maken en verder geen kapsones hebben.(behalve dan die ouwe kale bassist).

En ik kan je verzekeren dat "Our House" van Crosby, Stills and Nash nog nooit ergens mooier heeft geklonken dan het afgelopen weekend in de Ardennen bij de Orschiband!!!!

Thursday, September 27, 2007

Orschiband

Dit weekend wordt het onrustig in de Ardennen. De familie van Oorschot heeft een landhuisje gehuurd en daar gaan we ons een weekend lang vermaken. En in onze familie houd dat in; lekker eten, lekker drinken, lol maken, 's-nachts met een glas whiskey in de hand een vuur stoken om stukken vlees, worstjes en/of marshmellows te roosteren (2 jaar terug ging er zelfs een wokpan met, in whiskey geflambeerde, bami boven het vuur), gezellig spelletjes doen en vooral ook muziek maken. Binnen ons "kluppie" hebben we ook een bandje opgericht: De Orschiband (niet te verwarren met de Jostiband, hoewel sommige leden in zo'n weekend wel rijp zijn om over te stappen naar de Jostiband). Op dit moment bestaat de band uit 1 mondharmonica, 1 bas, 1 banjo/luit/gitaar, 3 akoestische gitaren en een zangeres (de mannen blèren wel mee). Ook staan er nieuwe aanwinsten aan te komen (nog 2 gitaren en eenmaal toetsen). Met vlagen klinkt het nog best goed ook, maar vooral de gezelligheid staat bovenaan.
Dus mocht je dit weekend in de Ardennen een feestje hebben, de Orschiband is in te huren.

Saturday, September 22, 2007

Mooie spreuk gelezen op internet

"Bassisten hebben gewoon minder snaren nodig om hun punt te maken.....!!"

Pedaaltje


Kmocht nog voor m'n verjaardag een nieuw speeltje kopen. En dat is de Digitech BP80 geworden.
Ik liep al een tijdje er tegenaan te hikken dat ik weinig kon varieeren met mijn geluid. Zeker met het verschil tussen "gewoon" spelen en "slappen" vergt nogal eens flink wat draaien aan je versterkerinstellingen. Met dit pedaaltje (heet eigenlijk een "multieffectprocessor") kun je allerlei instellingen aanpassen. Er zitten verschillende effecten in, zoals chorus, delay, compressor, limiter, noisegate. Ook zitten er verschillende soorten versterkers in. Zo speel ik op mijn Peavey versterker eigenlijk opeens op een Ampeg of Trace Elliot versterker. En het pedaaltje heeft een ingebouwde equalizer en een drummachine. Er zitten 40 "voorgebakken" instellingen in en 40 die je zelf kan samenstellen en opslaan. Zeker in combinatie met mijn Ibanez en mijn Dean Pacebass is dit erg handig. Een mooie chorusinstelling voor mijn Dean klinkt heel anders op mijn Ibanez. Nu kan ik bijv. 20 presets maken voor mijn Dean en 20 voor mijn Ibanez. Ik heb nu een hele mooie Jaco Pastorius-achtige chorus voor mijn Dean ingesteld op preset 1 en een vet compressgeluid op preset 2. Nu nog die andere 38 instellen.

Thursday, September 6, 2007

Luciano Pavarotti


"Penso che una vita per la musica sia una vita spesa bene ed è a questo che mi sono dedicato." Luciano Pavarotti. (In het Nederlands: "Ik denk dat een leven in de muziek een prachtig besteed leven is en dit is waaraan ik mijzelf heb gewijd."

nog mooier is zijn uitspraak;

"Ik heb alles gehad in mijn leven, echt alles. En als alles van me wordt afgenomen, sta ik quitte met God".


maar nog mooier is het te luisteren naar deze man. Ik heb al jaren twee opera zangers die me echt tot tranen kunnen zingen. Luciano Pavarotti en Andrea Borcelli.

Pavarotti is nog gedraaid tijdens de crematie van mijn lieve schoonmoeder Riet. Een duet met Eric Clapton; Holy Mother. Het nummer wordt thuis nog vaak gedraaid en brengt goede herineringen (en wordt uit volle borst meegezongen).

Ik maak wel vaker links naar Miles Davis; een muzikaal genie die muzikale stromingen samen bracht. Heel misschien in mindere mate, maar dan toch nog, hebben we Linkin Park, die rap en rock samen brengt tot een totaal nieuw concept! (Een concept dat nu massaal gecopieerd wordt).

Maar misschien is wat Pavarotti deed nog wel veel directer. Pavarotti heeft opera toegangkelijk gemaakt voor miljoenen jongeren door op te treden met talloze pop/rock sterren. U2 en Eric Clapton zijn er maar een paar van. Pavarotti wist als geen ander dat muziek tijden, grenzen en culturen overschijdt en samen brengt. En dat is het mooie van muziek.

Vanaf deze "nobody's place" wens ik je een mooi en muzikaal afterlife, ...Ciao Luciano!!

Tuesday, September 4, 2007

Auw

Ik ben sinds vorige week weer een wijsheid rijker; Wildwatervaren (oftewel raften) is niet voor mij weggelegd. Alleen het aan krijgen van het wetsuit is voor mij al een Olympische prestatie op zich. Even later lig je hopeloos hulpeloos in het wilde water en wordt alle kanten op geslingerd. Gevolg; een grote open wond in mijn enkel die in het ziekenhuis gedicht moest worden met 5 hechtigingen. Einde verhaal!! Of niet?? Nee, dus...!! De tetanusinjectie heeft zijn werk niet goed gedaan en de wond is nu een stinkkende ontsteking geworden. Dus plat liggen en voet omhoog. We hebben met Coverage twee optredens staan dit weekend. En dat ga ik dus zeker niet afzeggen (zie vorig stukje). Good old (the show must go on) Freddie zou zich in zijn urn omdraaien. Oefenen heb ik maandag (Acousctic Brew) en dinsdag (Coverage) wel afgezegd om het weekend zo fit mogelijk te zijn.

Dus het wordt dit weekend rocken met krukken. De band zal alles voor mij opbouwen en mij heen en weer rijden. Klinkt lekker, maar zo voelt het niet. Ik hoop dat alles weer gauw achter de rug is.

Sunday, August 26, 2007

Nieuwe tijden

Had ik het hiervoor over goede tijden en slechte tijden,.... nu komen de nieuwe tijden. In familiesfeer gaat het nog steeds niet goed, maar daar wil ik hier niet over uitbreiden. Nieuwe tijden omdat na deze komende week de kids weer naar school gaan en ouders van kids van deze leeftijd weten wat dat inhoud. Schoolspullen kopen, boeken kaften, afspraken maken en vooral de agenda voor het komende jaar goed plannen en invullen.

Maar het betekend ook een nieuwe muzikale her-start. En die is dit weekend begonnen!!

Als eerste hebben we vrijdagavond met Acoustic Brew geoefend. We hadden al lang niet meer gereperteerd en ik had er een hard hoofd in. Coby en ik hadden vanwege de familie-dingetjes ook niet echt de tijd gehad om het oude repertoire weer door te nemen. Maar het ging mega-goed. Heerlijk om weer gewoon back-to-basic te spelen met gitaar, bas en zang. Ook de nieuwe ideeen klonken al gelijk goed. En mijn Dean klinkt weer snorrend als een grote vette krolse kater,...geweldig!!

Gisteren met Coverage op een bruiloft gespeeld. Bruiloften is niet echt nieuw in ons pakket, maar toch willen we wat meer van dit soort dingen gaan doen. Dat betekend natuurlijk wel dat het repertoire iets aangepast moet worden, maar dat gaat eigenlijk best goed. Liepen we bijvoorbeeld eerst nog aan te hikken tegen een "Hazes-nummer" als Bloed Zweet en Tranen, nu blijkt dat dat nummer muzikaal gezien gewoon pure blues is,...niks geen Hit van Nederlandse bodem. Dus mocht je trouwplannen hebben, geef ff een seintje.

Zodra ik mijn PC weer op orde heb (na de tienduizendste crash)ga ik de coverage-site weer updaten.

Friday, July 20, 2007

Slechte tijden

Lag het aan het stukje dat ik hiervoor heb geschreven? Of was het "toeval".
Robert Plant blijft irritant in m'n hoofd doorzeuren,... "Good times bad times, you know I had my share...."...!!!!
Ik heb gisteren iets gedaan wat ik nog nooit heb gedaan of hoeven doen. En ik baal er goed van....! Ik heb een optreden afgezegd!!!!

We zouden met Coverage spelen in Renesse. Op de Coverage site heb ik er de laatste keer dat we daar speelden uitgebreid verslag van gedaan. Het was leuk toen!!

Maar goed, ik heb iets verkeerd gegeten, gedronken of opgelopen,...whatever....
Maar ik voelde me rond half3/3 uur 's-middags al niet zo lekker en het werd rond vier uur steeds erger. Daarna thuis een halve apotheek en minstens 3 liter water ingeslikt en gaan liggen. Helaas mocht het niet baten. De misselijkheid, maagkramp en het draaien in mijn hoofd bleef en werd zelfs iets heftiger. ....En toen heb ik afgezegd!!!!!

Ik hoop dat mijn bandmaatjes het mij kunnen vergeven. Het is gewoon onwijs fok als er 5 man ongewilt, door mij, een optreden moeten afzeggen. En ook fok voor de zaaleigenaar, die gisteravond dus plots geen live-band had!!

Het was geen makkelijke beslissing. Gisteravond baalde ik!! Ik heb nog veel "fok", "shit" en "damn" gezegt en hier en daar nog wat ernstige ziektes verkondigd. Gisteravond waren het "Bad Times".

Ik ben nu op een water-venkelthee en droge cracker dieet. Want morgen spelen we in O'sheas, Eindhoven. En ik wil eigenlijk nooit meer een optreden af hoeven te zeggen!!

Sunday, July 8, 2007

Goede tijden

Nick is nu een paar daagjes weg met schoolkamp.
Het is opeens onwennig stil op zolder!! :-(
Maar hé, ik heb Coby en Amy nog!! Lekker naar het Kruikje geweest gisteren (zie High Life) en vandaag druk bezig geweest met Coverage. We hebben een nieuwe demo waarvan fragmenten van 4 nummers online staan. En we zijn bezig met een hoesje voor de nieuwe demo.

Vorige week is Nick mee geweest naar een oefenavond van Coverage. Ik maakte me zorgen dat hij het niet echt zou uithouden, drie uur rondhangen in onze herrie!!
Maar hij vond het helemaal geweldig. Was hij niet op kamp geweest, zou hij a.s. dinsdag weer mee komen. Hij is ook als een waanzinnige aan het oefenen en ik ben als een waanzinnige nummers aan het uitzoeken voor hem (laatste nummer "these little things give you away" van Linkin Park!

Acoustic Brew ligt ff op z'n gat omdat Ruud nu op vakantie is en als hij terug komt gaan wij twee weken naar Zuid-Frankrijk!! Maar ik kan jullie verklappen dat we een flink aantal hele gaafe ideeen voor nieuwe nummers hebben!!!

Good times are ahead!!!!

Friday, June 1, 2007

Pinkpop 2007


Het was één groot feest. Zoveel te gekke bands op één dag.
Henri, Mike, Nick en ik waren er helemaal klaar voor!!!
Wat we hebben gezien en gehoord?? We begonnen bij het hoofd-podium met de Fratellis; wat mij betreft is het over-over-bekende tadada tadada tadadadadada,..enz (ook wel Chelsea Dagger genaamd) een beetje mega-doodgedraaid. Maar ze hebben zowaar nog meer leuke nummers! Een echte feel-good-feestband. Ook kwamen we hier Jasper (geluidsbandlid van Coverage) en Mariska tegen. Daarna met z'n allen snel naar het 3FM podium voor 30 seconds to mars. Een waanzinnig goeie band met een waanzinnig klote naam! Kbedoel; wie noemt z'n band nou 30 seconds from Mars???,....ja dat doet 30 seconds to Mars natuurlijk,...ik snap 't..!!
Waarschijnlijk lag het aan het feit dat we helemaal schuin-achteraan stonden, maar het klonk echt verschrikkelijk bagger!! Ook was de zanger een beetje de weg kwijt (teveel paddo's??). Hij zei dat ie tijdens hun tour met Linkin Park in Stokholm verliefd was geworden op onze stad!!???? We hadden weinig zin in het geouwehoer van deze man en besloten een rondje langs de vele kraampjes te lopen. Het moet wel gezegt dat ik achteraf opnames van 30 seconds to Mars heb gezien op YouTube die onwijs goed waren. Damn,...hebben we misschien toch op de verkeerde plek gestaan!!

Even een rondje over het veld, patatje onderweg, biertje, redbull en we waren weer bij het 3FM podium voor Stone Sour. In deze band zitten leden van de band Slipknot.
Slipknot is, zover ik ze ken (niet echt my piece of cake), een hele heftige band die zich graag verkleden. Mocht je je hierbij geen voorstelling kunnen maken,...ff googlen naar Slipknot. Maar gelukkig vonden een aantal leden van Slipknot het wel leuk om een 2e bandje te begnnen. Gelukkig voor ons, want Stone Sour is vet cool!!!
Nog nooit heb ik iemand zo vaak "fuck" en "fucking" horen zeggen als Corey Todd Taylor, de zanger en frontman van Stone Sour. Maar van mij maggie!!! Als hij maar met Stone Sour muziek blijft maken!!!
Daarna was het min of meer "verplicht" naar de Artic Monkeys kijken en luisteren. Liever hadden we Korn gezien maar qua podiumindeling en veldvulling van Pinkpop-bezoekers besloten we bijtijds een strategisch plekje bij het hoofdpodium te krijgen zodat we klaar stonden voor "onze main act" LINKIN PARK!!! Korn speelde op het 3FM podium, maar als we daar zouden gaan kijken (tijdens de Artic Monkeys) zou een mooi plekkie bij LP al ruimschoots bezet zijn.
Tijden de Artic Monkeys begonnen onze voeten en benen te klagen. Alles deed auw en niets voelde goed!!! Het was te druk om ff wat drank te gaan halen. Tijdens de pauze had ik al ruim 20 minuten in de rij gestaan bij de biertent. Toen ik na die tijd nog geen stap dichter bij de bar was gekomen besloot ik het op te geven en gingen we met een droge strot Linkin Park tegemoet!!

Maar het was de moeite waard!! Wat een band,...wat een show,....!! Een perfecte mix van heavey rock/rap songs, oudere hits afgewisseld met het nieuwe materiaal van de laatste CD Minutes to Midnight. Een perfecte show die veel indruk achter liet. Vooral het nummer "The Little Things Give You Away" liet bij mij een heavey feeling achter. Het is een soort klaaglied, richting Bush en z'n mannen, die ze hebben geschreven na een bezoek aan Louisianna. Over dat de "Bush-administration" nog steeds veel te weinig doet aan hulp bij de opbouw van deze staat. Maar wel miljarden reserveert voor het beeindigen van de Golfoorlog!!! }-(

Evanescence wilde we eigenlijk ook nog zien, maar die hebben maar gelaten voor wat het was. Als een soort eerbetoon aan onze zere voeten die ons de hele dag al hadden rond gewandeld.
Of we volgend jaar eer gaan ligt helemaal aan de programmering. Dit jaar had organisator Jan Smeets wel een heel erg goed programma in elkaar gedraaid waar je gewoon niet onderuit kon!!
Verlopig kunnen we via YouTube en 3voor12 nog flink na genieten!!

Saturday, May 19, 2007

Kmis 'm

Kmis 'm,.... (snif)..
Hij ligt bij Feedback,.... de situatie is stabiel, maar wat er precies is, is nog niet duidelijk!! En of er blijvende schade is weet niemand!!
Er is iets mis in de electronica, maar what, no-one knows...!!
In deze gevallen is er ook geen sprake van een bezoekersregeling of zo. Je wordt zomaar uit elkaar gehaald en het is maar afwachten wanneer je elkaar weer ziet of hoort.
Ik ga maar uit van het beste en hoop dat ie volgend weekend weer thuis is. Ik kijk uit naar de tijd dat we weer kunnen spelen en muziek maken.

Home aint home without my Pace-Bass,....!!

Sunday, May 13, 2007

Bas-A-Beck in bloei


Ondanks dat het weer weer ff tegenzit staat mijn Bas-A-Beck volledig in bloei!!!!
Ik hoor ook dat ie beter klinkt!! Het weer heeft de stemming van West-Haags-Erotisch, omgestemd naar West-Haags-licht exotisch....!!!! Ik voel de "lounge-feelings" al op komen,.... chill man....relax,....!!!!

Monday, May 7, 2007

Acoustic Brew in het Kruikje

We hebben ons 3e optreden met Acoustic Brew er weer op zitten. Er speelden 5 akoestische acts in het welbekende Kruikje!! Wij mochten als één-na-laatste spelen. Dan heb je dus al drie gaafe acts gezien en dan moet jij (=AB) je waar gaan maken. Met Coverage speel ik al zo lang dat er echt geen zweetdruppeltje van zenuwen bij zit. Al het zweet is van inzet en uit je dak gaan!! Met Acoustic Brew begint dat zelfde gevoel langzaam te komen. Maar het zelfverzekerde gevoel moet nog groeien. We maken nog wel wat foutjes, die juist in een drie-mens-band extra goed te horen zijn. Ook is het meezingen voor Ruud en mij nieuw. Het gaat wel goed, maar nog te onzeker en dat kan je niet oefenen,..dat leer je alleen door heel veel op te treden. En dat zijn we de komende tijd ook echt van plan.

Het stress-gehalte zondag werd nog even onverwacht naar de top gedreven. Ik wilde 's-ochtends nog even wat loopjes doornemen, toen mijn geliefde Dean opeens onwijs begon te kraken!! Ik snel een andere versterker geprobeerd, zonder resultaat. Daarna snoertjes en batterijen gecontroleerd. Alles was goed, maar hij kraakte en stoorde als een gek!!! Uiteindelijk mijn muzikaal en technisch toeverlaat Ruud gebeld.
Het probleem was met een schoevendraaier, wat ducktape, en wat tissues tijdelijk verholpen (Ruud's ways are beyond imagination). Deze week gaat de Dean ter reparatie terug naar Feedback. Hopelijk is ie weer snel terug.

Het optreden in het Kruikje ging op zich goed. We hebben goeie reacties gehad van het publiek en van de andere muzikanten. Het is altijd wel goed om wel kritisch op jezelf (en je bandleden) te zijn. Hoe heerlijk ik ook de goede kritieken vind, ik vraag altijd wel om me heen "zijn er ook nog negatieve kritieken...!! Het is leuk complimenten te krijgen, maar als er iets niet klinkt hebben we er niets aan als we de hemel in geprezen worden. Als er iets niet klinkt, wil ik dat juist graag horen!!

Dus, na drie optredens, zijn we vooral kritisch op elkaar!! We weten dat we nog moeten groeien, maar dat er uiteindelijk iets heel moois van gaat komen is duidelijk!! Wij zijn verlopig nog niet klaar met Acoustic Brew!!!!!

Monday, April 30, 2007

't Kruikje

Ja,...ik hou me op deze site in principe bezig met bas-dingetjes. Dus niet met de perfecte day-after een geweldig optreden. Want niks is lekkerder dan bijkomen bij "het Kruikje" in Kijkduin. De kids spelen in het zand en de zee en Coby en ik met een espresso of een koud biertje op het terras,...maar daar kan ik het hier dus niet over hebben,..heeft niks met bas-dingetjes te maken!!!

Het voordeel dat we vaak in het Kruikje vertoeven is dat je de mensen leert kennen. Natuurlijk worden hier vele Instant-band sessies gehouden en Coby is dus helemaal kind aan huis. Komende zondag doet Acoustic Brew voor het eerst een mini-optreden hier...(hé, dus toch een bas-aanknopingspunt).

En het "Kruikje-stukje" wordt hier helemaal gerechtvaardigd vanwege het feit dat we vandaag Roon en z'n vrouw hier tegen kwamen en gezellig hebben zitten kletsen onder het genot van bier en koffie. Want Roon is toevallig wel de bassist van Coby's band Crossroads en broer van mijn oude vriend en gitarist Geer van Dien, uit de tijd dat we samen in Mainstreet speelden.

Dus vanaf nu mag het Kruikje geheel legaal op mijn Low-life verschijnen....!!

Gevolgen van een crash

Nee, wees gerust,...de auto is nog heel en ik ook trouwens.
De crash is die van mijn laptop, vorige week. Nog steeds loop ik tegen dingen aan die ik nu opeens niet meer kan. Bijvoorbeeld het updaten van de Coverage Newsflash. Mijn ftp-programmaatje onthield de inlogcodes van de site, dus ik was met één klik online en ingelogt. Maar net zoals alle data op m'n laptop is ook het ftp programma en zijn dus ook de inlog codes foetsie...!! Backup??? Wat is dat ook al weer....oh ja, zoiets wat je eigenlijk altijd moet doen maar nooit de tijd voor neemt...!!

Anyway,...ook ben ik de drivers van mijn bluetooth usb stikkie kwijt (CD moet ergens liggen, maar waar...???). Die bluetooth-stick had ik aangeschaft omdat het usb-kabeltje van m'n Sony Ericsson niet echt meer wilde connecten. Op de site van Sweex (de leverancier van die blauwtandstok)zijn helaas (nog) geen drivers voorradig.
Al mijn "highlife" en "Coverage-backstage" foto's blijven verlopig dus nog ff op mijn GSM staan (en ik heb weer een paar leuke!!!) en de Coverage Newsflash brengt nog ff alleen oud nieuws.

Gelukkig is mijn "Lowlife" een online aangelegenheid, dus dat kan ik van elke willekeurige internet-PC bewerken. En gelukkig kan ik nu dus ff hier mijn ei kwijt om te zeggen dat ik weer een waanzinnige avond heb gehad met mijn vriendjes en vriendinnetje van mijn bandje Coverage. Er is niks mooiers dan met een groepje vrienden muziek te maken voor een publiek dat lekker uit z'n dak gaat!!
En hoe kun je de ochtend na koninginnenacht beter afsluiten dan met; HOERA, HOERA, HOERA,...!!
(al is het deze keer niet voor Bea, maar voor mijn band-maatjes!!! Khou van jullie!!)

Wednesday, April 25, 2007

Logo Acoustic Brew


Het logo van Acoustic Brew...!!!! Gaaf hè..!!

Thursday, April 19, 2007

Bedankt Sloggi


Sloggi maakt gratis reclame voor mijn beide sites.. ;-)

Monday, April 9, 2007

Bas-A-Beck


Mijn neef Martijn is begonnen aan zijn eigen lijn plantebakken; de PLENT-A-BECK. Op de site van Pieuwvogel zijn eerdere modellen te bewonderen. Voor mij is de eerste echte BAS-A-BECK nu te bewonderen. Mooi detail,...je kunt er echt op spelen. We zijn zelfs nog even bezig geweest om 'm te stemmen. Volgens mij is de uiteindelijke stemming west-Haags-erotisch.

Monday, April 2, 2007

Van Dale sucks...

trots (bn.)
1 vervuld met een gevoel van eigen grootsheid => dat is mijn eer te na, fier, met opgeheven hoofd
2 [pej.] hoogmoedig, verwaand
3 tevreden over wat men bezit of wat men bereikt heeft => groots, zijn neus krult
4 (van zaken) indrukwekkend


Van Dale sucks.... trots = Coverage

Sunday, April 1, 2007

R.C Henry part two,...

R.C. heeft me laten weten dat de opnames van 'Sidewinder' zo ver gevorderd zijn dat mijn input wordt verwacht.

Eind deze week krijg ik een CD met de eerdere dobro-opnames die ik al had, maar nu met drums en percussie,...en daar mag ik me dan op uit leven,...... Volgens R.C. is het nu al waanzinnig gaaf,....!!!!

Ken je nagaan wat ut wordt als IK ga bassen,.... (geintje, ofcourse....)!!!

Friday, March 23, 2007

Links

Kheb links toegevoegd.
Oh ja,..en ook maar gelijk een fotoblog begonnen.

Thursday, March 22, 2007

Kaarsjes










zo,.....ken Pluis weer ff 2 maanden vooruit!!!!
hé ....zelfs stoere bassisten hebben feelings hoor,. ;-)
xx

Thursday, March 15, 2007

What's new on B-Pod?

Wat,..kenne jullie dat nog niet??,... de B-Pod!!! Man ik heb 'm al jaren...!!
Losers hebben een I-pod,....long live the B-pod.

Nou, ja, ..eigenlijk is mijn B-pod (Bert's pod, maar mag ook als Bass-pod worden gelezen) een eenvoudige mp3 speler die een beetje stoer wil doen tegenover alle I-pod bezitters.
Maar vaak werkt het wel en is men erg onder de indruk van mijn B-pod. (zolang ze 'm maar niet zien en niet te veel naar de technische snufjes vragen).

Op mijn vroegere sites gaf ik zo af en toe aan wat er nieuw op mijn MP3 speler stond.
Dus vanaf nu, ...zo af en toe; ...What's new on my B-pod!!

Standaard probeer ik op de 1 GB ruimte altijd iets van mijn `all-time-favourites` te hebben staan. Dat gaat dan (at this moment) om;
Venice
Beth Hart
Queen
Linkin Park
Tom Waits

Daarnaast varieert het heel erg.
Nu heb ik er veel van Pink Pop bands op staan, om in the mood te komen..!!
Dus; Evanesence, Stone Sour en de geweldige band "30 seconds to Mars" (verschrikkelijke naam overigens...)!!
Ik zag ze vanochtend (hé,..kheb griep hè....kben zielig..!!) op MTV en dacht eigenlijk dat het "My Chemical Romance" was,.... maar ..hé....we hebben er dus wéér een kikkuh band bij, ...die óók nog eens op de maandag van Pink Pop speelt!!!!

Oh ja,...en er staan altijd wat mp3's van Coverage, Acoustic Brew en R.C. Henry op mijn B-Pod,...just to keep me up-and-runnin'.....!!

Zodra ik mijn MP3speler (jullie weten er nu toch alles van...) weer ga updaten komt er weer een "B-Pod-Update"..!!!!! (and forget all about any MP3players I might have had),......"

Monday, March 5, 2007

Linkin Park op Pinkpop



Yessss,... LP komt!!!!!

Vaak worden kinderen beïnvloed door hun ouders qua muziek. Ik ben in de gelukkige positie dat ik een zoon en een dochter heb die minstens net zoveel van muziek houden als Coby en ik. Amy is haar K3 periode nu een beetje voorbij en houdt het nu (in de auto tenminste) op Marco Borsato en Venice (daarbuiten is het vooral de kinderband Kus). Nick is, met zijn bijna 14 jaar, iets heftigere muziek gewend. En ik moet zeggen dat de muziek die hij luisterd mij ook erg aanspreekt. Zo is er bijv. Fall Out Boy met o.a. This aint a scene, ...echt geweldig!!!! En verder heeft Nick mij kennis laten maken met o.a. My Chemical Romance, Evensence en Stone Sour!!!!

Maar door Nick ben ik echt een "die-hard-fan" geworden van Linkin Park. Hoe deze mensen rap en rock combineren is (in mijn oren) hoe vele jaren terug Miles Davis jazz en rock samenvoegde in de nu wel bekende term "fusion" (=samenvoegsel)!!

Maar terug naar het begin; Linkin Park komt voor Pink Pop naar Nederland!!!! En Nick en ik gaan het zien/horen/beleven!!!!! We gaan alleen maandag. Drie dagen Pink Pop is teveel voor een 40+ man en een 16- zoon...!! ;-)

...en voor de kenners,...ik denk (I am sure) dat we in de pit gaan...!!!....

Friday, March 2, 2007

Afscheid van Ron


Morgen spelen we voor het laatst met onze gitarist Ron!!
Ron heeft zeer goede privé-redenen met de band te stoppen. Maar het valt toch wel zwaar.
Ron was/is a part of the Coverage-family!!
Zonder te veel woorden; we gaan morgen (zaterdag) voor het laatst met hem optreden...!!!
En we gaan er een feest van maken!!!

Ron, bedankt voor je inzet en je enthousiasme,.... we zullen je missen en hopelijk kunnen we morgen nog laten zien waar jij altijd in iedegeval de band mee wist up-te-pimpen!!!!! Qua gitaarspel, hoeden, pruiken,....enz. Ik wil ze morgen allemaal zien!!!!...

Fotootje..!!!

Eindelijk een foto van Acoustic Brew!!
Genomen in Café Jeans (thnx to Cas)
Klik op de foto voor een vergroting.

Wednesday, February 28, 2007

R.C. Henry













Okay,...ik mag vrijuit spreken van mijn "nieuwe
werkgever".... ;-)

Een good ol' friend heeft mij gevraagd mee te spelen op zijn nieuwe CD.
R.C. Henry is poëet, schrijver én muzikant,....
Hij speelt voornamelijk dobro en banjo en heeft een voorliefde voor boeken van Bukowski en muziek van Tom Waits!!

Wij hebben ooit samen ons eerste Tom Waits concert gezien in Ahoy. Years back!! En alleen al dat schept een band,...buiten het feit dat ik ook talloze bands samen met hem heb opgericht en weer afgebrand!!! ;-)

R.C. Henry is nu a man with a mission; en zijn missie is het verspreiden van zijn muziek en gedichten. Ik ben er trots op dat hij mij heeft gevraagd om met mijn Pace Bass een aantal van zijn nummers vorm te geven.

By the way,... de CD gaat "Sidewinder" heten. Zodra ie uit is zal ik er hier uiteraard uitgebreid verslag van doen.

Een stukje R. C. Henry at http://www.youtube.com/watch?v=TJ-hU7Kxtw4

Tuesday, February 27, 2007

Nieuwe uitdagingen


Over uitdagingen gesproken,...zo speel je in een pop/rockband, zo speel je ook acoustisch.... en zo duik je in een project waar ik veel goeie gevoelens over heb. Ik hou de spanning er nog ff in,... !! Het wordt een drukke tijd,...maar wel vol met kikkuh muziek!! Binnenkort meer,......


Sunday, February 18, 2007

Moeilijke keuzes








Soms moet je keuzes maken. En da's niet altijd even makkelijk,....
Koop een goeie Malt whiskey en bepaal of ie lekker smaakt. ...Lekker??
Maar is die andere dan misschien niet toch iets lekkerder....?? Ja, hallo,...je koopt niet zo maar 5 of 6 malts om te proefen....!!
Hoe kun je dan toch het verschil proeven?? Easy, je koopt zo'n setje met 5 of 6 kleine flesjes,...allemaal verschillende malts, en je kan je eigen proeferij beginnen,....!!

Helaas is dat met bassnaren anders.....
Een beetje bassnaarsetje kost rond de 40/50 euro (ruim 10 euro per snaar!!). Dus ff experimenteren doe je niet zo gauw. Wat doe je dan?? Je gaat af op wat je favoriete bassisten gebruiken in de hoop dat zij het wel zullen weten...!!
Ik heb in de 27 jaar dat ik bas speel al heel wat snaren versleten. Maar erg veel variatie was er eigenlijk nooit. In het begin meestal GHS, omdat dat een beetje allround rock 'n roll snaar was die veel bassisten gebruikten.

Tot de tijd dat ik in "Bassplayer",een Amerikaans magazine voor bassisten, een advertentie zag van "DR" snaren,....so what the *** is DR??? Nou,..DR is de snaar waar o.a."Bass-God" Marcus Miller tegenwoordig op speelt,...!!!

Ik de volgende dag naar Rockpalace om me een setje DR's aan te schaffen. En inderdaad,...je wordt door deze snaren op je bas te plaatsen geen Marcus Miller-clone, dat zou TE makkelijk zijn, maar fokerdefok (oftewel plopperdeplop, zoals een bekende kabouter zou zeggen), ze klinken wel geweldig!!!!

Dus je denkt,..ik heb mijn snaar gevonden!!!!! Jarenlang DR's gebruikt. Totdat Ruud (my musical-bloodbrother) komt met een setje "Elixer bass strings". Maar die klinken lekker. Anders dan de DR, maar wel heel lekker.

Tot m'n schaamte moet ik bekenen dat ik ruim een jaar op dat setje Elixer snaren heb gespeeld. Gewoon omdat ze lekker bleven klinken. En toen opeens waren ze echt op! Van de ene oefenavond op de andere klonken ze als slap elastiek!!

Toen toch maar weer DR gekocht omdat Rockpalace geen Elixer op voorraad had. En ja,...het klinkt weer als vanouds,....lekker!!!

Ik ben dus nog niets opgeschoten,... ik weet nog steeds niet wat nou echt "mijn" snaar is.
En dan te bedenken dat ik binnenkort de snaren voor mijn Dean Pace Upright moet gaan vervangen.....!!

Wednesday, February 14, 2007

Acoustic Brew in Jeans

Vanavond speel ik met Acoustic Brew in Café Jeans. Een perfecte locatie voor een band als AB.
In Acoustic Brew speel ik met mijn broer Ruud (gitaar) en m'n eigen vrouwtje Coby (zang).
We spelen zoals de naam al doet vermoeden acoustisch. Nummers van bijv. Ilse DeLange, Heart en Susanne Vega. Dus vanavond geen gegil, beukende bas of jankgitaar. Vandaag is het Valentijnsdag en vanavond is dus iedereen weer in love!!

Hier issie weer,....

Ik ben een tijdje weg geweest from cyberspace,....!! Maar ik ben er weer!!!
Ik wil hier mijn belevenissen dumpen die ik als bassist mee maak.
En met een drukke tijd voor me, veel optredens, een nieuwe gitarist voor Coverage en een nieuwe band; Acoustic Brew, heb ik denk ik genoeg gesprekstof!!! En natuurlijk tonnen foto's en filmpjes!!!
Dit wordt (hoop ik) leuk!!!!